Ingen askkopp i närheten? Använd Ciggrid

Undersökningar visar att rökare ofta fimpar på marken om det är mer än 10 steg till en askkopp eller papperskorg*- det är här som Ciggrid kommer in. Tanken bakom Ciggrid är att det ska vara lätt att göra rätt. När du är ute på språng och ingen askkopp finns i sikte: stoppa bara fimpen i den brandsäkra påsen och vrid toppen ett par varv för att försluta påsen. Sedan kan du lugnt stoppa Ciggrid i fickan tills nästa papperskorg dyker upp. Ingen risk, ingen lukt, ingen nedskräpning.

Tack för att du hjälper oss att göra världen lite bättre. En fimp i taget.

Du kan hitta Ciggrid hos utvalda pilotkunder, alldeles gratis! Hör av dig för mer information. Ciggrid finns för försäljning hos Håll Sverige Rent och i vår egen web shop. Titta under fliken “Beställ”.

Tipsa gärna ditt favoritställe om Ciggrid om de inte hittat oss ännu.

*Källa: Naturvårdsverkets rapport “Beteenden bakom nedskräpning 2018”

Har du rökande kunder eller gäster? Bjud på en Ciggrid – du gör dig själv och miljön en tjänst

Det ska vara lätt att göra rätt. Därför vill vi erbjuda Ciggrid som ett smidigt alternativ för restauranger, kontor, sjukhus, kommuner och fastighetsägare – ja, helt enkelt alla verksamheter som tröttnat på att städa upp fimpar. Ciggrid säljs i en förpackning om 100 påsar, ställ fram den väl synligt och låt dina rökande besökare ta för sig när går ut på gatan för att röka. Ni kan också få möjlighet att trycka er egen logotyp på Ciggrid – ett fint sätt att visa att ni gör en insats, både för vår miljö och för en mer trivsam utemiljö.

VEM BETALAR?

Stora kostnader och allvarliga konsekvenser

Fimparna är en dyr och tråkig historia. De är skyldiga till stora kostnader för städning i våra städer. Det finns också studier som visar hur skräp föder skräp. Det betyder att platser som redan är nedskräpade drabbas av mer problem som oönskad graffitti, skadegörelse – ja, till och med ökad kriminalitet. Dessutom börjar många bränder med en slarvigt slängd cigarrettfimp, ett problem med allvarliga konsekvenser.

VEM BETALAR?

Vem betalar för nedskräpningen?

Idag är det den som ansvarar för ett specifikt område, kommunen, fastighetsägare eller Trafikverket till exempel som bekostar uppstädningen av alla dessa fimpar. Ännu finns inga siffror för hela landet, men alla parter är överens om att det rör sig om stora kostnader. Vår förhoppning är att allt fler väljer att istället köpa in Ciggrid och dela ut till rökare. Då räcker pengarna man sparar in på städningen säkert både till fler askkoppar och papperskorgar.

VEM BETALAR?

En liten kostnad med stor miljövinst

I framtiden måste vi alla bära kostnaderna för vår nedskräpade planet. Rökare som fimpar i askkoppar eller använder Ciggrid tar sitt ansvar redan nu.

Det betyder: Rena gator – renare hav.